Οι Παράγοντες που Συνδέονται με τον Καρκίνο του Μαστού στις Γυναίκες

Οι Παράγοντες που Συνδέονται με τον Καρκίνο του Μαστού στις Γυναίκες

15 Ιανουαρίου, 2024
karkinos-mastou.jpg

Ο καρκίνος του μαστού παραμένει ένας από τους κυριότερους λόγους θανάτου μεταξύ των γυναικών παγκοσμίως. Ενώ η επιστήμη δεν έχει ακόμη ανακαλύψει τους ακριβείς λόγους που προκαλείται ο καρκίνος του μαστού, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που έχουν συνδεθεί με τον εν λόγω τύπο καρκίνου. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η εκδήλωση του καρκίνου είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού πολλών παραγόντων και δεν μπορεί να αποδοθεί αποκλειστικά σε έναν παράγοντα.

Προληπτική μαγνητική τομογραφία για καρκίνο του μαστού

  1. Παράγοντες Κληρονομικότητας: Η γενετική προδιάθεση παίζει κρίσιμο ρόλο στην εμφάνιση του καρκίνου του μαστού. Γυναίκες που έχουν οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.
  2. Ηλικία: Η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού αυξάνεται με την ηλικία. Γενικά, ο καρκίνος του μαστού είναι πιο συχνός σε γυναίκες άνω των 50 ετών.
  3. Οι Ορμονικές Αλλαγές: Οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του θηλασμού και της εμμηνόρροιας μπορούν να επηρεάσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.
  4. Υπέρβαρη και Έλλειψη Φυσικής Δραστηριότητας: Η υπέρβαρη και η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.
      Ακτινολόγος που κοιτάει τον μαστογράφοΓυναίκα σε προληπτική μαστογραφία
  5. Επίδραση της Διατροφής: Ορισμένες διατροφικές συνήθειες, όπως η υπερκατανάλωση λιπαρών τροφών και η έλλειψη φρούτων και λαχανικών, έχουν συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού.
  6. Έκθεση σε Ορισμένες Ουσίες: Η έκθεση σε ορισμένες χημικές ουσίες, όπως οι ενδοκρινικοί διαταρακτές και οι οργανικοί ρύποι, μπορεί να συμβάλει στον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

 


 

Επικοινωνήστε με τον Μαστολόγο Dr Παπαδόπουλο Σαράντο


λογότυπο χειρουργού μαστού







Discover a new you




Επικοινωνία


6944 240 994

Βασ. Σοφίας 115, ΑθήναΛεωφ. Βασ. Όλγας 158, Θεσσαλονίκη, 231 082 3918



Copyright by mastology – senology .gr 2022. All rights reserved.

Dr Παπαδόπουλος Σαράντος | Χειρουργός Μαστολόγος

Ιατρεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη