Νέα

Διαβάστε όλα τα τελευταία ιατρικά νέα
karkinos-mastou.jpg

15 Ιανουαρίου, 2024 Καρκίνος του μαστού

Ο καρκίνος του μαστού παραμένει ένας από τους κυριότερους λόγους θανάτου μεταξύ των γυναικών παγκοσμίως. Ενώ η επιστήμη δεν έχει ακόμη ανακαλύψει τους ακριβείς λόγους που προκαλείται ο καρκίνος του μαστού, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που έχουν συνδεθεί με τον εν λόγω τύπο καρκίνου. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η εκδήλωση του καρκίνου είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού πολλών παραγόντων και δεν μπορεί να αποδοθεί αποκλειστικά σε έναν παράγοντα.


karkinos-mastou.jpg

6 Δεκεμβρίου, 2023 ΝέαΧειρουργική

Ο ρόλος του χειρουργού μαστολόγου στην υγεία των γυναικών είναι αναντίρρητα κρίσιμος και συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση προβλημάτων του μαστού σε γυναίκες όλων των ηλικιών. Οι μαστοί αποτελούν σημαντικό μέρος του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος και, συχνά, είναι αντικείμενο προβλημάτων και νόσων που απαιτούν εξειδικευμένη φροντίδα. Στο παρόν άρθρο, θα εξετάσουμε τον σημαντικό ρόλο του χειρουργού μαστολόγου σε αυτό το πλαίσιο.


syndromo-masxaliaiou-plegmatos-1.jpg

Η αφαίρεση των μασχαλιαίων λεμφαδένων είναι μια χειρουργική διαδικασία που πραγματοποιείται με σκοπό την αφαίρεση ενός ή περισσότερων λεμφαδένων από την περιοχή της μασχάλης. Οι λεμφαδένες είναι μικροί αδένες που αποτελούν μέρος του λεμφικού συστήματος, το οποίο έχει σημαντικό ρόλο στην ανοσολογική αμυντική του οργανισμού. Η αφαίρεσή τους μπορεί να γίνει για διάφορους λόγους, και το άρθρο αυτό θα αναλύσει τους λόγους, τη διαδικασία και τις επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν από αυτήν τη χειρουργική επέμβαση.

Λόγοι για αφαίρεση μασχαλιαίων λεμφαδένων

  1. Διάγνωση καρκίνου: Η αφαίρεση μασχαλιαίων λεμφαδένων μπορεί να γίνει για να εξετάσει ο γιατρός εάν υπάρχουν καρκινικά κύτταρα στους λεμφαδένες. Αυτή η διαδικασία συνήθως συμβαίνει όταν υπάρχει ύποπτος όγκος στο στήθος, τον λαιμό ή άλλα μέρη του σώματος.
  2. Θεραπεία καρκίνου: Σε πολλές περιπτώσεις, η αφαίρεση μασχαλιαίων λεμφαδένων αποτελεί μέρος της θεραπείας του καρκίνου του μαστού. Αφαιρώντας τους ενδεχομένως μολυσμένους λεμφαδένες, μπορεί να περιοριστεί η εξάπλωση του καρκίνου.
  3. Διάγνωση λοιμώξεων: Ορισμένες φορές οι λεμφαδένες στην περιοχή της μασχάλης μπορεί να μεγαλώσουν λόγω λοιμώξεων ή άλλων ιατρικών προβλημάτων. Η αφαίρεσή τους μπορεί να είναι απαραίτητη για τη διάγνωση και τη θεραπεία αυτών των καταστάσεων.

Η διαδικασία της αφαίρεσης μασχαλιαίων λεμφαδένων



λογότυπο χειρουργού μαστού







Discover a new you




Επικοινωνία


6944 240 994

Βασ. Σοφίας 115, ΑθήναΛεωφ. Βασ. Όλγας 158, Θεσσαλονίκη, 231 082 3918



Copyright by mastology – senology .gr 2022. All rights reserved.

Dr Παπαδόπουλος Σαράντος | Χειρουργός Μαστολόγος

Ιατρεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη